1) zależy co znaczy "po treningu". Jeżeli chcesz, do 10 minut to polecam białko najlepiej serwatkowe (nieważne jakiej firmy). Jeżeli masz opóźnienie (poślizg) dłuższy to wzięcia posiłku polecam glukozę odrazu po treningu a następnie to białko po jakimś czasie. optymalna dawka 20 g przez pierwszy tydzień, następnie 30 - 35. 2) zajrzyj na [...]
[...] ze Acana dodaje te suplementy do niektorych karm od razu wiec wszystko w umiarze, przegladac dokladnie sklad). Slyszalem tez o szczeniakach ktore mialy alergie i podawano im bialko sojowe i uwazam ze to nienajgorszy pomysl, ale napewno nie jajeczne (pies bedzie nie do zniesienia zaufaj mi, tylko siersc mu sie bedzie ladnie lsnila :) i nie [...]
Wiele razy było o tym, że po treningu siłowym Carbo nie jest potrzebne bo ubytków glikogenu poprostu nie ma . Według mnie po treningu wystarczy samo białko. Po około 30 min lub nawet później możesz zjeść normalny posiłek. Nitroprogen na pewno jest lepszy jakościowo od Ostrowi. Chodzi mi tu o rozpuszczalność, smak itp... Jednak ani jedno ani [...]
tak, ale w nabiale uczula przede wszystkim kazeina, a bialka serwatkowe sa produkowane z tego czego w nabiale juz brak, serwatka to produkt uboczny, ktory został kiedys -oczywiście po odpowiedniej przeróbce- uzyty n. in. do odżywek, jest to białko z zasady chyba nie uczulające, pisze z zasady bo tak jest naogól inaczej nie da sie znaleźć bo raczej [...]
białka serwatkowe- po prostu oparte na serwatce, występooją w formie izolatu lub koncentratu (ten drugi tańszy), charakteryzooje je znacznie lepszai szybsza od innych białek przysfajalność i wchłanialność. Również wartość biologiczna białka serwatkowego jest najwyższa (przy izolacie BV - 159) jeżeli masz 100 zł to wejdź do suplementacji i znajdź [...]
Powody wzrostu cen białek serwatki i innych białek na rynkach surowców: Drastyczne zmniejszenie spożycia i produkcji serów a co za tym idzie serwatki. Produkcja samej serwatki staje się nieopłacalna stąd rekompensata w posatci wzrostu cen surowca ,ktory zawsze stanowił produkt poboczny,dodatkowy dla firm produkujących sery. Zwiększona podaż i [...]
Panowie, w dniu dzisiejszym chcę dokonąc zakupu w sklepie SFD. Poczytałem trochę postów na temat najlepszych białek, kreatyn oraz gainerów, ale przez to mam chyba tylko jeszcze większy zamęt w głowie. Proszę specjalistów o pomoć w wybraniu najbardziej optymalnego rozwiązania. Mam zamiar zakupić: 1. Gainer - chcę go wykorzystywać przede wszystkim [...]
no własnie jedni piszą że jeść z białkiem: Kreatyna oraz białka serwatkowe są dwoma suplementami, o których z praktyki wiadomo, że połączone umiejętnie z intensywnym treningiem są w stanie dać bardzo dobre efekty. Owszem skuteczne jest również dostarczanie jednego i drugiego suplementu, ale zdecydowanie najlepsze wyniki daje ich łączenie. W takim [...]
[...] funkcjnował zarowno fizycznie jak i psychicznie ( a nie moge sobie teraz na to pozwolic ;) ) karkówka w 2 posiłku , a nie po treningu , why? na noc oczywiscie moge do odzywki bialkowej dodac troche sera białego , tak kiedys robilem i w sumie np. moze ostatni posilek wygladac tak? oliwa + bialko z 30g serwatkowe + 50g chudego sera lub poltlustego
+ 20białka +40 węgli +300kcal bo nie przytyje sie przy takiej wadze 3-5x w tyg treninig. I tak, zrobisz jakosciową mase mając takie makro - nie pokazuj mi jedzenia, pokaż mi makro. Tak jak mowilem białko z pizzy jest takie samo jak białko z kurczaka czy serwatkowe. Edit. aha bo tu są kalorie z picia. Nie wlicza sie picia do diety na masie. Na [...]
[...] i powyzej probuja przekomazac sie jaka to zawartosc bialka i wegli jest w SP80 i Optimum Nutrition 100% Gold Standard Whey. Pierwsza i mysle ze najwazniejsza sprawa,to:jakie bialko jest tu,a jakie tu? wyjasienie: System Protein 80 (porcja 35gr) 1) zrobione jest prawie w calsci z bialka jaj kurzych,ktore jest bialkiem wolnowchlanialnym,dlatego [...]
dokładnie Strongbart... nie od dzis wiadomo, że białko jaja kurzego jest lepszym dla człowieka produktem niż białka serwatkowe... a serwatka jest promowana ze względu na olbrzymią dostępność surowca...
o dzięki faft patrze jak zwykle ręka na pulsie troche drogi gipsior takie białko ale tego w sumie się spodziewałem teraz tylko pytanie co by było wydajniejsze białko wołowe czy stare poczciwe WPC serwatkowe
CYKL NA DEFINICJĘ (...) Ćwiczymy z jeszcze większą intensywnością, stosując obciązenia na poziomie 50-70% max pojedynczego powtórzenia. Zakres powtórzeń w niektórych seriach może wzrosnąć nawet do 20 i zwykle nie schodzimy poniżej 12 . Wykonujemy 3-4 serie poszczególnych ćwiczeń, których może być nawet 4 na jedną grupę mięśniową. Przerwy pomiędzy [...]
lol aha czyli jednak bialko. Smiesznie sie tlumaczysz... Wezmy np. aminokwasy calodzienne, w wiekszosci przypadkow to hydrolizat bialek serwatki (WPH), izolaty serwatkowe to WPI, a koncentraty WPC... Gdyby zapakowali aminokwasy calodzienne do duzej puchy, wysypali proszek z kapsułek i nakleili nalepke WPH – to wtedy dla ciebie byloby [...]
wszelkie produktu mleczne są zabronione Białko mogło by byc pochodzenia zwierzęcego to jak w końcu? bo serwatkowe białko to od krowy przecież... sorry, że się wtrącam, ale tu o zdrowie chodzi a nie chciałem żeby w razie czego ktoś coś przeoczył.
Picie jajek ? eeee NIE ! Jak wspomniano wyżej białko z surowych jajek gorzej się przyswajają. To tyle na temat surowych jaj, teraz może ogólnie o jajach. A więc, jaja produkowane naturalnie to żarcie niemal idealne dla pakerów(czyt. Kulturystów), białko jaj jest bardzo dobrze przyswajalne( z tego co pamiętam to chyba wartość biologiczna wynosi 88 [...]
jak najbardziej bialko i to nie koniecznie serwatkowe podczas redukcji zalecane jest zwiekszenie spozycia bialka w celach ochronnych oraz przyspieszajacyh spalanie stosuj 2,2 grama bialka na kazdy kilogram wagi ciala- nie tylko wpc ale takze bialko jaja czy soi podstawa dobrej redukcji jest dieta i cwiczenia aerobowe- bez nich wszystkie spalacze [...]